Veel te vroeg voor conclusies over reele tarieven huishoudelijke hulp

Minister de Jonge stelt in Skipr dat gemeenten reële tarieven hanteren voor huishoudelijke hulp. Dat is een voorbarige uitspraak die op grond van de werkzaamheden van de regiegroep niet kan worden onderbouwd.

De regiegroep heeft tot nu toe slechts 13 casussen behandeld. Veel aanbestedingen lopen nog. Op basis van een eigen inventarisatie door werkgevers (ActiZ en BTN) en werknemers (FNV en CNV) moeten we vaststellen dat de tarieven in veel gemeenten nog achterblijven.We zien wel dat er sprake is van een voorzichtige aanpassing van de tarieven.

De ‘race to the bottom’ lijkt gestopt maar dat wil nog niet zeggen dat er sprake is van reële en dus kostendekkende tarieven.Sociale partners hebben met VWS en VNG afspraken gemaakt die ertoe moeten leiden dat gemeenten reële tarieven gaan hanteren. Er moet nog veel gebeuren om dit te bewerkstelligen en het is daarom nog veel te vroeg om tot conclusies te komen.

Share

No Comments - be the first.

Geef een antwoord

Ontvang de Ergoflex Catalogus 2022

Vol informatie over comfortabel en gezond leven